Almanya aile birleşimi için gerekli belgeler

                                   ALMANYA AİLE BİRLEŞİMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Listede belirtilen evrakların hem asıllarının hem fotokopilerinin  bulunması ve ıslak  imzalı olacak şeklinde dosya  halinde hazırlanması gereklidir ve başvuru formunu eksiksiz tam doldurulması gerekir zira yapılacak en küçük hata veya eksik ,tutarsız  biçimde olursa evliliğinizin gerçekçiliğini ifade edemezsiniz bu sizin için büyük sorun olur lütfen aile birleşimi için vize takibinizi yapmak için danışmanlığımızdan faydalanın.  Aile birleşimi için vize takibi hizmeti vermekteyiz.

1- Başvuru formunu eksiksiz olarak doldurulması ve başvuru sahibi tarafından ıslak imza

      atılmış olması birde ikamet Kanunu’nun 55. maddesine göre ek bilgi formu çıkartılması

      gereklidir

2-  Reşit olmalıdır yani 18 yaşını doldurmuş olmalıdır.

3-  3 adet vesikalık biyometrik resim 3,5×4,5 cm olmalıdır başvuru sahibinin son halini temsil eden

       maksimum 3 aylık olabilir (6 aydan eski ve rötuş olmamalıdır )

4- Pasaport (en az 1 yıl geçerli , imzalı ) şekilde olmalıdır

5-Yabancı uyruklu eşe dair bilgileri içeren (formül b) uluslar arası  enlenme kayıt örneği (nüfus

     müdürlüğünden alınır)

6- Uluslar arası verilen evlenme cüzdanının fotokopisi gereklidir.

7-Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdan fotokopisi ve her ikisi için

    (eşlerden birini yabancı uyruklu olması ama daha önce Türk olması durumunda) alması

    gereklidir .Nüfus kayıt örneğinin düşünceler kısmının açıklamalı ve eksiksiz

    doldurulmuş olmalıdır örneğin önceki evlilikler ,boşanma ,evlenme,çocukların velayeti

    anne ,baba vatandaşlık gibi açıklayıcı olduğuna lütfen dikkat ediniz ve nüfus

    müdürlüğünden alabilirsiniz        

8- 17 yaşında  evlilik yapanlarda : anne baba yazılı muvafakatı ve tercümesi 16 yaşında evlilik

        yapanlar ; evlenebileceklerine dair mahkeme kararı ve tercümesi yapılmalıdır

9-Çiftlerden birinin Alman vatandaşı olması ve daha önce hiç Türk vatandaşı olmadıysa Alman

    doğum belgesi alması gereklidir.

10-Çiftlerden her ikisinin de daha önceki tüm evliliklerine dair kesinleşme şerhi ile gerekçeli

       boşanma ilamı, duruma göre ölüm kayıt örnekleri ve Alman’ca tercümeleri gerekmektedir.

11-Çiftlerden birinin Almanya’ da yaşıyorsa oturum belgesi  ve fotokopisi eğer çifterden biri   

       Alman vatandaşı ise pasaportu ve kimlik belgeleri fotokopisi gereklidir.

12-Almanya federasyonu dil bilmeyen eş için a1 düzeyinde temel almanca bilgisine sahip olduğuna dair sertifikası şart kılmıştır çünkü kendini  tercüman ihtiyacı olmadan  ifade edebilmesi gerekir  bu sertifika için Almanca dil kursuna gidilmesi gerekmektedir ve 3 ay sürmektedir

13-Vize ücreti eşi Alman veya AB vatandaşı olanlar için ücret alınmaz ama Türk olanlar için ücret alınır 60 €’ dur

14- Eski pasaportlar kaç tane olursa olsun hepsi olması gerekir  ve kaybolması durumunda pasaport emniyet müdürlüğünden protokollü  olması gerekmektedir

15- Çiftlerden birisi Alman vatandaşı ise doğum belgesi  gerekmektedir.

birde çocuklar ve bebekler için birer dosya hazırlanılmalıdır dosyayı hazırlarken bütün belgelerin tercümesi yapılması gerekir.

Aile birleşimi vize takibi yapıldıktan sonra dosyanızın incelenmesi ve onaylanması uzun sürebilir

ama sizin gerek başvuru formu tam,eksiksiz, gerek dosyanız için eksiksiz konulması gereken belgeler gerek , tercümesi yapılması durumunda vize danışmağımızdan yaralanabilirsiniz

eğer nikah Alman’ yada yapılacaksa bunlara ilaveten

1-Uluslar arası doğum kayıt örneği (formül a) her iki eşe ait olması gerekli

2-Her iki eşe de ait olması gerekmektedir evlenme ehliyet belgesi(bekarlık) veya Almanya’daki nikah memurluğundan evlilik için başvurulduğu dair teyid edilen belge

konsolosluğun isteğine bağlı başka belgelerde istenebilir

birde Almanya’daki eşe ait maaş bordosu 3-6 aylık ve yeterli büyüklükte gösterir belge ve tapular

Alman vatandaşı ile nikahınız için Almanca yeminli tercümanlık hizmetlerimiz mevcuttur lütfen bizden fiyat alınız.