Amerika evlilik vizesi hakkında

AMERİKA EVLİLİK VİZESİ HAKKINDA

Aile birleşimi her şeyden önce evlilik kurumu ile bir araya gelen çiftlerin veya çocukların bir arada yaşamasına adına alınan vize türüdür.Amerika aile vizesi diğer ülkelere göre en zor alınan ve sürecin oldukça uzun tutulduğu bir vizedir.Uluslararası İnsan hakları anayasasına göre evli çiftler birbirinden ayrı tutulamazlar ve bir arada yaşama hakkına sahiptirler.Bu ülke size oturum izninizi çıkarmakla yükümlüdür davet eden eşinizin herhan gi bir geliri yok ise de o vakit sizin vizenizi uzatmak zorundadır.Elçiliğin verdiği sizin  vizenize ait olumsuz bir durumda ise avukatınız aracılığı ile Mahkemeye verme hakkınız bulunmaktadır.Çünkü böyle bir durumda uluslarası kanunlar devreye girmektedir.

Eğer Amerikada’ki eşiniz Amerikan vatandaşı ise ve siz Türkiye’de evlilik yaptı iseniz K3 vizesine başvurmalısınız.Vize alma süreniz 1-1,5 yıl arası değişmektedir.Eğer eşiniz türkiye’de evlenmez ise ve direk Amerikadan Nişanlılık vizesine başvurur ise o vakit 9 aylık bir bekleme dönemi sizi bekliyor.

İlk etapta sizden istenen belgeler Türkiye’de bulunan eşe ait :

Nüfus kayıt örneği İngilizce tercümesi ile

Pasaport tercümesine gerek yoktur

Sabıka kaydı  İngilizce tercümesi

Evlilik cüzdanı İngilizce tercümesi

Bu evraklar Amerika’daki eş tarafından Amerikadaki ilgili birime gönderilmektedir.Amerikada bulunan eş gerekli olan yazışmalar ve evrak takibini yaptıktan sonra sizin de Türkiye de üstünüze düşen biraz sabırlı olmak ve Elçiliğin size bildireceği randevu zamanına kadar Sağlık muayenenizi yaptırmanızdır.İşlemleriniz tamamlandıktan sonra Elçilik yüz yüze görüşm e yapmak adına sizi Elçiliğe davet edecektir.Belirtilen gün ve saatte gerekli evraklar ile beraber size yöneltilen sorulara verdiğiniz cevabın yetkili vize görevlisi tarafından kabul görür olarak değerlendirilmesinden sonra vizenizi düzenlemek adına pasaportunuzu Elçilik alacaktır ve size en fazla 3 iş günü içersinde vize basılmış şekilde gönderilecektir.

Unutmayınız eğer evliliğiniz sadece kağıt üstünde ve düzmece bir evlilik değil ise o zaman endişe etmenize gerek kalmadan gönül rahatlığı ile sonucu beklemeniz gerekmektedir.Baştada belirttiğim üzere Amerika Aile Birleşimi-Evlillik veya Nişanlılık vizesi son derece uzun süre beklemenizi gerektiren bir vize türüdür.Eşlere tavsiyemiz son derece sabırlı bir biçimde beklemeleridir.Evrakların tercümeleri hususunda çeviri hizmetimiz mevcuttur.Lütfen vize danışmanlığı için tarafımız ile iletişime geçiniz