Avusturya Aile veya Arkadaş Ziyareti Vizesi Sık Sorulan Sorular

  • Almanya ya gitmek istiyorum Avusturyaya başvurabilir miyim

Mutlaka gitmek istediğiniz ülkenin Elçiliğine başvurmanız gerekmektedir ama Avusturya ya gittikten sonra vize süreniz boyunca istediğiniz Shengen ülkesine geçebilirsiniz

 

Mutlaka VFS Globale gitmek zorunda mıyım benim adıma başkası evraklarımı teslim etse olur mu?

Hayır Mutlaka başvuru sahibi şahsen gitmek zorundadır.

Davet mektubu hakkında bilgi alabilir miyim

Avusturyadan gönderilen davet mektubunun sadece Elektronik davetiye numarası Elçilik için yeterlidir.Zaten Elçiliğe direk gönderilmektedir ancak bir kopyasını yanınızda bulundurmanızı öneririz.

Başvurumu ne zaman yapmalıyım

Erken başvuru önemlidir herhangi bir evrak eksikliği gibi nedenler ile ilgili olarak sorun yaşamamanız adına 20 gün gibi önceden başvurunuzu yapmanızı öneririz.

  • Olumsuz bir sonuç halinde ödemiş olduğum Vize ücretleri geri iade olunur mu

Maalesef vize ücretleri geri iade olunmaz

  • Başvurumun sonuçlarını nasıl kontrol edilir?

Web sitesinden pasaport numaranız ve doğum tarihiniz ile beraber VFS başvuru takip bölümünden başvurunuzun sonucunu değil ama durumunu öğrenebilirsiniz

  • Başvuru esnasında eski pasaportumu vermeli miyim

Vermeniz size mutlaka artı puan kazandıracaktır hatta eski pasaportunuzun fotokopisini sunmanızı öneririz orjinalini koyarsanız da başvurunuz esnasında size iade edilir

  • Pasaportumu vize sonuçlandığında ben mi alıyorum?

Kargo ücreti ödemeniz gerekmektedir ve size kargo yolu ile adresinize gönderilecektir şahsen almanıza gerek yoktur.

 

Uçak bileti mi yoksa rezervasyon mu koymalıyım

Uçak biletinizi vizeniz düzenlenmeden almanızı önermeyiz sadece rezervasyon koymanız yeterlidir

Avusturya vizesi almak kolay mıdır

Avusturya vizesini almak diğer ülke vizelerinde de olduğu üzere ülkenize geri döneceğinizi sağladığınız bir iş bir eğitim bir medeni durum gibi öğeler ile kanıtlandığı ve de ekonomik durum noktasında sorununuzun olmadığı göz önüne alınır ise son derece kolaydır

Lütfen vize dosyanızı hazırlamadan önce bize danışınız.

Aile bağımı kanıtlamak zorunda mıyım?bunun için ne yapmalıyım

Aslında kanıtlamanız şart ve bunu nüfus kayıt örneği alarak yapabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için iletişime geçiniz

SAFİYE TINGIR TERCUMANLIK VE YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI

ADRES:ESEN HAN KAT1 NO111 TICARET ODASI KARSISI BAYRAMYERI DENIZLI

TEL:0-258-2413446

CEP:0505-3956554