Kanada Süper Vize Danışmanlığı

 

 Kanada’da Harper hükümeti Göçmenlik kanunlarında ana değişiklikler yapmıştır.05 Kasım 2011 tarihinden geçerli olmak üzere anne-baba ,kardeş ,büyükanne ve büyükbaba sponsorluğu geçici olarak durduruldu ve bu süre zarfında başvurular gerçekleştirilmiş ise bunların eritilmesi planlanmaktadır.Özetle Kanada’da bulunan çocuklarınız sizler adına bir göçmenlik başvurusu yapmış ise bu başvurunun değerlendirilme süresi Türkiye’den direk başvurularla kısaltılmıştır.Tarafınıza yapacağınız başvuruda 10 yıllık vize verilmesi yasa tasarısı olarak kabul edilmiştir.bu vize de 10 yıllık verilecek ve çok girişli yani Kanada’da bir çok kere girip çıkmanızı sağlayacak vize de Kanada’ya  ilk girişinizde 24 aya kadar kalmanız sağlanmaktadır. Başvurular 1 Aralık 2011 de başlamıştır.

Başvurulan kişiye ait sağlık sigortası yapılması gerekmektedir böylelikle başvuran kişi Kanada’daki Sağlık sigortasından faydalanamayacaktır kendi yaptırdığı sigorta ile sağlık sorunları karşılanacaktır.

Kanada hükümeti bu şekildeki vize türü ile yaşlıların Kanada vatandaşı olmasını engellemiş oldu ve hatta Kanada’dan emekli olmalarını engellemiştir.Normal göçmenlik başvurularının süresi 7 yıldır bu vize türü ile süreç son derece kısalmıştır evraklarınızın hazırlanarak başvurunuzun yapılması neticesinde başvurunuzu maksimum 1 hafta içersinde elinize alacaksınız.Hatta daha da kısa süreçte vize sonucu belli olmaktadır.

Süper vize için gerekli evraklarınızın hazırlanması,Vize başvuru formlarınızın İngilizce doldurulması ve Elçilikte şahsen gitmenize gerek kalmadan vizenizin takip edilmesini sağlıyoruz. Lütfen Kanada  süper vize için başvurularınızı Denizli’de Yeminli Tercüman Safiye TINGIR ile hareket ederek gerçekleştiriniz.

 

ANNE BABA – ANNEANNE BABANNE DEDE İÇİN KANADA SÜPER VİZESİ

Süper vizelere başvurular, işlem süreleri, Kanada’ya varıldığında karşılaşılacaklar ve kalış süresini uzatma dahil olmak üzere anne-babalara ve anneanne-babaannelere ve dedelere yönelik bilgiler

 

KANADA SÜPER VİZESİ İLE ÇOCUĞUNUZU YA DA TORUNUNUZU ZİYARET EDİNİZ

Anne baba – anneanne babaanne dede süper vizesini almak için internet üzerinden veya evrakla başvurabilirsiniz. Başvurunuzu desteklemek için tüm belgeleri mutlaka göndermek zorundasınız.

Not: Bireysel durumlara bağlı olarak 10 yıla kadar çoklu giriş vizesi almaya uygun olabilirsiniz.

 

VİZEDEN MUAF ZİYARETÇİLER

Kanada’ya girmek için ziyaretçi vizesine ihtiyacınız yoksa yine de iki yıla kadar Kanada’da kalmak için Anne baba – anneanne babaanne dede süper vizesini kullanabilirsiniz. Bu haktan yararlanmak için aşağıdaki adımları takip ediniz.

Eğer başvuruyu onaylarsak, sizin için Kanada’ya vardığınızda sınır hizmetleri yetkilisine vermek üzere bir mektup düzenleyeceğiz. Bu mektup sizin için bir eTA’nın (elektronik seyahat ruhsatı) düzenlenmiş olduğunu da gösterecektir. eTA süper vizeye başvurmak için kullandığınız pasaportunuza elektronik olarak bağlı bulunmaktadır. Yetkili iki yıla kadar Kanada’da bulunmanızı onaylayabilir.

 

KANADA VİZESİ İÇİN DAVETİYE

Bazen, Kanada’ya gelmek için vizeye başvurduğunuzda, Kanada’daki bir kişiden alınmış bir davetiyeyi bize vermenizi talep ederiz.

Davetiye size vize vermemizi garanti etmemektedir. Vize yetkilileri Kanada göçmenlik kanununun şartlarını taşıyıp taşımadığınıza karar vermek için sizi değerlemeye tabi tutacaklardır.

 

DAVETİYEYİ YAZAN KİŞİYE YÖNELİK BİLGİLER

Bir davetiye yazmak Kanada’ya geldiğinde ziyaretçi kişiden yasal olarak sorumlu olduğunuz anlamına gelmemektedir. Yine de iyi niyetle mektubu yazmalısınız. Doğruyu söylemek ve mektupta verdiğiniz sözleri tutmayı planlamak zorundasınız.

Kanada’ya davet ediyor olduğunuz kişiye mektubu (eğer vize dairesi talep ederse noter onaylı olarak) gönderiniz. Kişi daha sonra geçici oturma vizesi için başvurduğunda bu mektubu Kanada dışındaki Kanada elçiliğine veya konsolosluğuna göndermek zorundadır.

 

Davet ediyor olduğunuz kişi hakkında eklemek zorunda olduğunuz bilgiler:

  • tam isim
  • doğum tarihi
  • kişiyle olan ilişkiniz
  • seyahatinizin amacı
  • Kişinin Kanada’da kalmayı planladığı süre
  • Kişinin nerede kalacağı ve bu kalışı maddi olarak nasıl karşılayacağı ve
  • Kişinin Kanada’dan ayrılmayı planladığı zaman

 

Kendiniz hakkında eklemek zorunda olduğunuz bilgiler:

  • tam isim
  • doğum tarihi
  • Kanada’daki adres ve telefon numarası
  • iş unvanı
  • Kanada vatandaşı mı yoksa sürekli ikamet eden biri mi olduğunuz bilgisi
  • Kanada’daki statünüzü kanıtlayan bir belgenin fotokopisi, örneğin:
  • Kanada’da doğduysanız, Kanada doğum belgesi,
  • Sonradan Kanada vatandaşlığına geçtiyseniz, Kanada nüfus cüzdanı
  • Sürekli ikamet hakkına sahipseniz, PR kartınızın veya IMM 1000 yerleşme kanıtının bir

kopyası,

  • Aile bilgileri, örneğin: eşinizin ve size bağlı olan kişilerin isimleri ve doğum tarihleri (bu bilgi anne baba – anneanne babaanne dede süper vizesi için zorunludur.) ve
  • Hane halkınızda bulunan toplam kişi sayısı, bu sayıya halihazırda sponsor olduğunuz kişiler de eklenmelidir (bu bilgi anne baba – anneanne babaanne dede süper vizesi için zorunludur.)

 

Sadece anne baba – anneanne babaanne dede süper vizesi için, şu bilgiler de verilmek zorundadır:

  • Anne baba veya anneanne babaanne dedeniz için Kanada’da kalacakları tüm süre boyunca finansal desteğinizi gösteren yazılı ve imzalı taahhüt, ve
  • Ziyarete gelen anne baba – anneanne babaanne dede dahil olmak üzere toplam kişi sayısı için gelirinizin düşük gelir seviyesine (LICO) eşit veya üstünde olduğunun kanıtı.

 

Bu bilgiler sadece yol gösterici niteliğindedir. Davet mektubunuzu kendiniz kaleme almak zorundasınız. Bazı vize ofisleri mektubunuzu noter onaylı isteyebilirler.

 

Kanada vizesi için genel gereksinimler:

  • pasaport gibi geçerli bir seyahat belgesi
  • iyi bir sağlık durumu
  • herhangi bir suç veya göçle ilgili mahkumiyetin bulunmaması
  • Sizi tekrardan ülkenize geri döndürecek bağlarınızın (iş, ev, finansal varlık veya aile gibi) olduğuna dair göçmen yetkilisini inandırma
  • Ziyaretinizin sonunda Kanada’dan ayrılacağınıza dair göçmen yetkilisini inandırma
  • Konaklamanız için yeterli miktarda paraya sahip olunması (İhtiyacınız olacak para miktarı değişebilmektedir. Bu para miktarı ne kadar süre kalacağınız ve otelde mi yoksa arkadaşlarınızın veya akrabalarınızın yanında mı kalacağınız gibi faktörlere bağlıdır).

 

Ayrıca,

  • tıbbi muayene
  • Kanada’da yaşayan birinden davet mektubu

gerekebilir.