YABANCI EVLİLİK BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER

      YABANCI  EVLİLİK  BAŞVURUSUNDA  GEREKLİ   BELGELER

1 – Evlenme  dosyasını belediye’ den alabilirsiniz

2    10 yılı geçmemiş resimli nüfus cüdanı asılları ve fotokopileri gereklidir

3  Evlenecek olan çiftler nüfus müdürlüğünden  nüfus kayıt örneği veya evlenme

      ehliyet (bekarlık) belgesini almak için birlikte gidip almak zorundadırlar

4-  Çiftlerden birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması yeterlidir

5 Evlenecek olan çiftler,her ikisinin de birlikte sağlık müdürlüğü karşısı Thalessemia

     laboratuarından (Akdeniz anemisi) testi yaptırmalıdır ve çıkan sonuçları  aile

     hekimlerinden onaylatılmadır

6- Son 6 ay içinde 7’şer adet vesikalık fotoğraf çekilmelidir.(fotokopi veya bilgisayardan

    çoğaltılan fotoğraflar kabul edilmiyor.)

7- Evlenecek çiftlerin her yere birlikte gitmeleri zorunludur

8-Kızlık soyadını kullanmak isteyenlerin kayıt masasından temin edecekleri soyadı

  dilekçesini doldurmaları gerekmektedir.

9  Bir şehirde ikamet edip başka bir şehirde nikah kıydıracak olan çiftler ikamet

     ettikleri şehirdeki  nikah dairesinden izin belgesi alarak istedikleri şehirde nikah

     kıydırabilirler

                         REŞİT OLMAYANLAR

10- (16′  yaşını doldurup 17′ sinden gün alanlar ) yani reşit olmayan çiftler mahkeme

         kararı ile evlenebilirler

        17′ yaşını bitirip 18′ yaşından da gün alan  çiftler anne baba izni alarak

         evlenebilirler

         bu çiftlerin nüfus müdürlüklerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği almaları

         gerekmektedir muvafakatname almayan kişiler anne babalarıyla birlikte nüfus

         cüzdan fotokopisi ve 1’er fotoğraf getirmeleri gerekmektedir

                      BOŞANMIŞ VE DUL OLANLAR

11-  Boşanmış ve dul olan bayanlar boşanma veya ölüm tarihinin nüfusa tescilinden

        itibaren 10 ay (300) gün geçmeden evlenemez

       10 ayı doldurmak istemeyen çiftler  aile Mahkemesi’nden iddet müddetinin

        kaldırılması kararını getirmesi gerekir ve çiftlerin nüfus cüzdanlarına son medeni

        halinin işlenmiş olması mecburdur

                       YABANCI EVLİLİK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

12-Çiftlerden birini yabancı uyruklu olması durumunda doğum belgesi, evlenme ehliyet

       (bekarlık) belgesi Türkiye’de bağlı olduğu konsolosluktan vilayet hukuk işlerine

        onaylatılması gerekmektedir

13- İstanbul’da konsolosluğu bulunmayan yabancı kişiler için Ankara’da bulunan

        büyük elçiliklerinden evlenme ehliyet (bekarlık) belgelerinin T.C. Dışişleri

        bakanlığınca onaylatılması gereklidir

Yabancı evliliklerde mutlaka yeminli tercümanın nikah töreni esnasında bulunması gereklidir. Yabancılarla evliliklerde yeminli tercüman hizmeti vermekteyiz. Bunun için lütfen bizden fiyat alınız.